fredag den 2. maj 2008

GTA IV Fryser - pænt ringe af Rockstar

Det længe ventede, intensivt markedsført og super hypede Grand Theft Auto IV (GTA 4) har ikke haft en nem lancering. Den fantastiske succes kan man ikke røre ved - spillet har slået alle hidtidige salgsrekorder og givet Halo 3 mega baghjul.

Desværre har den store succes givet baghjul. I store dele af verden har den ekstreme efterspørgsel gjort at spillet har været udsolgt mange steder - således også i Danmark. Jeg har selv været en del steder, før det omsider lykkedes mig at finde det hos
Betafon (det er allerde udsolgt igen) i dag.

Men der stopper problemerne ikke.

Spillet har en uheldig fejl, der gør at mange brugere oplever at spillet fryser / crasher mens man spiller det. Til at begynde med har både Sony (Playstation) og Rockstar (spillets producent) besvaret det spirende antal debatter på nettet med stilhed, men Sony har faktisk udgivet en patetisk pressemeddelelse:

Yes, we are aware of what the message boards and a few of the industry blogs are saying about a 'freezing' issue with GTA IV on a limited number of PS3s. Although we have seen an extremely low volume of contacts to our customer service department regarding such an issue, we want to ensure that every consumer has a great experience on our console and with GTA IV. All parties involved are working to isolate the problem for those few units and identify a solution.

Flot lige at marginalisere tusindvis af brugere.

Rockstar har stadigt ikke officielt kommenteret problemet, som efterhånden har genereret mega lange debattråde som eksempelvist her på
Playstations officielle website. Tråden har i skrivende stund over 300 indlæg.

Der har været rygter om at et fix er, at slette spillet fra PS3'ens harddisk og geninstallere, men det er ikke bekræftet at det er fra Rockstar (nærmer afkræftet at det er) og ind til videre lader alle der har prøvet til at have erfaret at det ikke virker.

Så småt er der begyndt at dukke underskriftsindsamlinger og andre aktiviteter op, for at få Rockstar til at tage problemet seriøst (og måske også redde de sidste rester af deres troværdighed). Eksempelvist denne Youtube-gruppe
FIXGTA4NOW.

Det bliver spændende at se, hvad det ender med - men med mindre du er "the gambling type", så lad være med at købe spillet før et fix er sendt ud fra Rockstar. Tag det fra een der har prøvet crashet på egen krop :-)

Se et eksempel på crash her: (slutningen af videoen)





Update: Nu er der også problemer med spillets mulighed for spritkørsel - det er nu ikke noget Rockstar skal høre noget ondt for fra min side - sålænge de er i gang med et fix til crash-problemet :-)

Update2: Nu har historien også nået de større medier. Her på Yahoo!

Update3: Rockstar har released en 12 step løsning og en 1.01 patch. Desværre løser ingen af dem problemerne for de fleste - så vi venter stadigt på at de får deres lortespil til at virke

2 kommentarer:

Martin Kufahl sagde ...

Jeg tror du mener Halo 3 >_>

Unknown sagde ...

Oops, du har ret :-) - det er hermed rettet.