mandag den 12. januar 2009

Skidt premiere for DSBFirst

Den 27/6 blev det offentliggjort at DSB vandt licitationen om at drive trafikken på kystbanen fra 2009. Det blev selskabet DSBFirst der kommer til at drive trafikken, dels billigere og dels med bedre service som bedre stationer, længere åbningstid i kioskerne på stationerne, (bedre) mobildækning i toget, flere tog til tiden, nyere tog og meget andet godt.

I dag var så premiere over for pendlerne.

Vi var mange spændte morgenpendlere på Rungsted Kyst station der glædede os til den nye tider med god service fra DSB på landets mest økonomisk lukrative togstrækning.

Desværre var det første der mødte os dette syn:

Togene er desværre forsinkede 15-20 minutter

Togene var forsinkede :-(
.
Well, dels var togene forsinkede, men der var også kommet en ny - ikke særligt godt annonceret - køreplan. Det kunne man måske godt have annonceret (lidt bedre).
.
Et af punkterne DSBFirst vandt på var bedre informationsniveau og det blev da også frekvent annonceret at togene var forsinkede. Eller rettere; der var lyde i det elendige højttaleranlæg på Rungsted Kyst station der muligvis sagde dette - for ingen kunne rigtigt høre den knitrende besked der hele tiden "faldt ud".
.
Nåja, så kunne man jo nappe sig en gratis kop te og en croissant, som de venlige DSBFirst folk bød på på stationen i mellemtiden.

Gratis te og croissanter til alle fra DSBFirst

De hårdt prøvede pendlere skyllede ventetiden ned med lækker te

Der gik en masse folk rundt i DSBFirst uniformer, men hvad deres rolle var, var uvidst, for de talte mest med hinanden eller stod bare og kiggede forvirret :-)
.
Da toget endelig kom var det rart at se at de gamle tog fra 50'erne var sendt på pension (eller til andre dele af landet) og det var de nye tog der var sat ind. Der var tilmed masser af vogne, så der var rent faktisk siddepladser til alle - noget man ikke altid tidligere har kunnet regne med på kystbanen.
.
Skærmene i togene med nyheder fra TV2 der tidligere har været annonceret måtte man dog kigge langt efter. Ligeledes var der traditionen tro ingen mobildækning på det meste af ruten - det var ellers eet af de punkter de vandt licitationen på. Det kunne være super rart, hvis man kunne tale lidt i telefon eller måske tilmed bruge sit trådløse Internet i toget som man kan i de fleste andre lande vi normale sammenligner os med - men det kommer måske en skønne dag.
Alt i alt må premieren betegnes som noget sløj. Forsinkelsen kan naturligvis være force majore og skyldes ting der ikke lige er i DSBFirsts ansavarsområde, men det var desværre noget foruroligende at første dag var endnu mere forsinket en tidligere.
.
Vi krydser fingre, og håber på at DSBFirst rent faktisk kommer til at leve op til de forbedringer de har lovet de vil komme med - men vi er vænnet til lange ventetider på kystbanen - så vi skal nok klare det takket være mange års neglegt fra DSB's side :-/

Hvad det nu er vi har at have noget i på Whiskybæltet er lidt svært at sige - Måske handler det om at vi nu får mere ventetid på perronen at hygge os i ?! (Klik på billedet for fuld størrelse)

.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg vil til DSBFirst's forsvar sige, at samtlige af DSB's fjerntog og s-tog var endnu mere forsinket grundet sporskiftefejl mellem østerport og høje tåstrup :) Uheldigt det falder ud på denne måde den første dag de reelt set kører - men immervæk ikke deres fejl alene.

Med hensyn til højtalerne, er det så vidt jeg ved Bane Danmark der ejer hele skidtet. Det er dermed også dem der skal have sørget for bedre højtalersystemer, hvilket jeg ved de er igang med (Der var en satans ballade om det i sin tid).

Jeg tror godt på de kan klare kystbanen - selv med den nye køreplan. Godtnok mangler de noget i Snekkersten (cirka halvdelen af deres tog) men de dobbelt så mange mennesker der står på i Rungsted Kyst får for en enkelt gangs skyld lidt nemmere ved at bo hvor de bor.

Det bliver fint - jeg er bare glad for DSB ikke har noget med min tid som pendler at gøre mere ;)

Anonym sagde ...

”Togtrafikken på Kystbanen har i morgenmyldretiden mandag ikke kørt fuldt ud tilfredsstillende, og det beklager vi. Det er naturligvis en stor opgave at starte et så stort system som Øresundstrafikken, og det samtidig med at vi introducerer en ny køreplan. Vi arbejder intensivt med de problemstillinger der har påvirket morgentrafikken, så kunderne igen kan få det de ønsker, nemlig tog, der kører til tiden,” siger vice administrerende direktør i DSBFirst, Esben Norup.

Anonym sagde ...

DSBFirst Billig sikke en typisk DSB spøg
I dag var prisen for et barn retur imellem København og Gøteborg
936 Kr. SJ (de svenske baner) tager 570 Kr. for samme tur og så er forbindelsen 20 min. Hurtigere.
Om igen DSBFirst kom nu ind i kampen

Anonym sagde ...

Nu er det jo ikke DSBFirst der bestemmer billetprisen - hvis du opdager det, så vil du se at du faktisk køber din billet i en DSB automat.

SJ bestemmer deres egne priser og skånetrafikken bestemmer sjovt nok hvad taksten i skåne er.

Prøv med en ommer til dig, for ikke at læse ordenligt på lektien :)

Anonym sagde ...

DSBFirst Sucks big time!!!!!