mandag den 16. november 2009

Gode Miljø Hjemmesider

TV2's blog-tjeneste laver bøvl lige nu, så jeg poster lige blogindlægget til dagens tv-indslag, på min "private" blog her i stedet for - hvis nogen skulle være interesserede :-)

I dag har vi kigget på forskellige sider, der gør det nemmere at leve miljørigtigt og reducere sit CO2 udslip – og samtidigt spare penge :-)

Er Klima og Energiministeriets kampagneside, der hjælper med tips og ideer til at få reduceret ditt Co2-udslip med 1 ton. En almindelig dansker udleder ca. 10 ton om året, så du skal ”kun” reducere med 10%
Prøv de forskellige beregnere, se interessante gaveforslag til miljørigtige gaver eller læs et klimadigt.

www.storskrald.dk
En række kommuner er gået sammen og har lavet en slags gratis Blå avis. Her kan du bortgive ting og sager du ikke har brug for mere, men stadigt er fuldt funktionelle. Så i stedet for at køre tingene til genbrugsstationen kan du spare tid og benzin kan du spare på Co2 udslippet og samtidigt glæde andre mennesker der måtte have brug for dine tingg.
Man kan finde mange forskellige ting derinde lige fra fjernsyn og computerudstyr til møbler og klaverer.

www.hopenhagen.org
FN har fået denne side på banen, der er en underskriftsindsamling for at få verdens ledere til at lave en bindende aftale til klimatopmødet i København til december.
Skriv under og se, hvad brugere fra hele verden har af håb til klimakonferencen.

www.thefuntheory.com
VolksWagen står bag denne kampagne, der prøver at gøre det sjovt at genbruge, leve sundere og alle mulige andre ting der kan være lidt svært at tage sig sammen til. Se eksempelvis forslaget til, hvordan man kan lave en flaskeautomat om til en spillemaskine eller hvordan man får folk til at vælge trappen frem for rulletrappen ved at lave den om til et klaver.

Andre interessante sider:

http://thomasconradseen.urbanblog.dk
Thomas Conradsen (journalist på Urban) går ”all in” og committer sig til at gøre alt hvad han kan for at spare på Co2 (sælge sit 50 tommer plasma, spise mindre eller intet kød og alt muligt andet). Han skriver om sine strabadser i Urban og på ovenstående blog – det er ret interessant og inspirerende læsning og er del af en kampagne Urban kører op til klimatopmødet.

www.sust-it.net
Find og beregn, hvilke el-artikler, hvidevarer, computere, der udleder mindst CO2 og bruger mindst strøm (eller mest). Man taster sin kilowattpris ind (skal lige regnes om til Euro) og så kan man se forskellen på forbrug. Til eksempel er forskellen på mest forbrugende og mindst forbrugende 42 tommer plasma: Minst: 65€ i strøm om året og 157 kg co2 og det mest forurenende: 159€ i strøm om året og 381 kg co2. Det er faktisk ca. 100 Euro (740 kroner) mere i strøm om året – og dobbelt 230 kg co2 mere for det værste tv.

www.treehugger.com
Discovery Channel står bag dette meget omfattende site med masser af råd, vejledning og inspiration til at leve grønt og miljørigtigt. Her er tips om alt lige fra at date grønt til grønne gadgets.

www.selvtjekbolig.sparel.dk
Elsparefondens glimrende beregnere, der peger på, hvad du kan gøre for at spare tusindvis af kroner på varme og strøm om året.

God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer: